Mbreti Gilgamesh- Shqiptar?! Ligjet e Hammurabit; që njihen si dokumenti i parë njerzor (në kohën e mbretit Gilgamesh), Mahabarata; përmbledhje e 18 librave, Ramajana e deri tek "Iliada Odysea" përcaktojnë rrjedhën e mëtutjeshme kulturologjike të njeriut. Tomas Akuini, këto perla i quajti " dygjuhësia e shpirtit dhe zemrës". Kurse mahnitja...

ANALIZA