Vitin e kaluar u dëbuan nga Zvicra më shmë se 750 delikuentë në vendet e tyre të prejardhjes. Për SVP-në (UDC-në) shumë pak. Ajo do edhe më shumë dëbime.
Dëmin më të madh në autoritet dhe integritet – përfundim i disa analistëve shqiptarë e të huaj -  padyshim se Ilir Meta e mori me videon e cila e ekspozon si politikan të korruptueshëm.
Analiza e raportit që ndezi polemika të mëdha mbi Kosovën dhe lidershipin politik të saj.
ETHNOCIRCUS: Familjarët e Dedë Gecajt demonstrojnë. Për çka? Le t’i lënë qetë eshtrat e të vetëvrarit të tyre që të pushojnë qetë, se askush nuk beson në versionin e tyre. Simonetta nga Köniz-u don ta bind BE-në se jo qytetarët e tyre do të dëbohen, por vetëm ata ballkanasit,...
Francezët janë tërbuar kundër reporteres së famshme Janine de Giovanni. Mediat franceze t’i përkujtojnë jakobinët e përdhosur të Maximilien de Robespierres-it rrugëve të Parisit. Gati si në epokën e Guillotine-ave.
BE trajton Kosovën keq ose thënë troç; në disfavor të saj! Një politike të këtillë, të njëanshme mund t’i kundërvihej vetëm një demokraci e vendosur dhe stabile. Të fundit Kosova fatkeqësisht nuk e ka; më shumë për shkak të një opozite grindavece, destruktive edhe në çastet më dramatike për...
Kundërshtarët flasin për një iniciativë të parealizueshme dhe ksenofobe, e cila çon në një jurisprudencë të veçantë për migrantët.
Opozita është e vendosur: ose qeverinë ose përsëritje të zgjedhjeve! Duket sikur Hashim Thaçit mos t’i ketë mbetur tjetër veç se ta pranojë Ramush Haradinajn për kryeministër dhe ta përkrah në ato sfera ku ai dështoi. Çdo manovër tjetër – thuan analistët çon në periudha pa qeverisje dhe ndoshta...
Ata thonë: «Të korruptuarit e mbytën popullin». Ky është pseudomotivi më i shpeshtë i kryeopinionistëve shqiptarë. Nga ana tjetër thonë poashtu: «S’ka kulturë, s’ka letërsi, s’ka diskurs, s’ka media, por vetëm ka idiotë, injorantë, snobë». Përfundimi logjik: Të korruptuarit e mbysin popullin injorant, idiot. Pse, çka pritët? Vërtetë është...
Muret e facebookut janë private. Mediat ende kanë autoritet dhe ndikim në krijimin e opinionit brenda shoqërisë. Të parat kanë përgjegjësi individuale para ligjit kur shpifin kundër dikujt apo linçojnë emra konkret. Të dytat përveç përgjegjësisë ndaj individëve kanë edhe atë shoqëroren. Kur shpifin të parët ia...

ANALIZA