Seks me tirq, fétë dhe mediat

«Na mbytën portalet shqiptare me femra cullak», ulërijnë puritanët dhe i luten Zotit të tyre që mediat mos vendosin ndryshe!

Sovraniteti i zhurmaxhinjve

Mosvotimi i Gjykatës Speciale konsiderohet si vullnet i kosovarëve për ta demonstruar sovranitetin e tyre ndaj ndërkombëtarëve. Mirëpo, e vetmja forcë reale që ruan...

Liria me haraç dhe BE

BE trajton Kosovën keq ose thënë troç; në disfavor të saj! Një politike të këtillë, të njëanshme mund t’i kundërvihej vetëm një demokraci e...

Erdogani mbyll shkollat shqipe në Kosovë?

Pas energjisë, transportit ndërkombëtar, ndërtimit infrastrukturor, xhamive, Erdogani vuri nën kontroll edhe shkollat publike të Republikës së Kosovës. Për këtë mision kujdeset fondacioni «International...

Kur Zoti zbret në Llapushnik

Pushtimi qenka ai që paska ruajtur shqiptarët mos ia hanë kokën njeri tjetrit, në emër të féve të importuara prej gjithandej. Grupet radikale, të...

Trump – Orfeu në DC

Nëse vazhdohet kështu Donald Trump do të përjetësohet si presidenti më i pa pushtet në historinë e presidentëve të SHBA-ve. Administrata e tij u përngjanë atyre gardianëve të psikiatrisë, të cilët, detyrën kryesore kanë që ta parandalojnë të çmendurin mos ikë nga qelia – kështu së paku e përshkruajnë ekspertët europianë konfliktin e Trump-it me administratën e tij

Zeniti dhe drama e AAK-së

Ramush Haradinaj, respektivisht AAK ka ndryshuar komplet. Strategji e re politike? Jo thonë shumica: është veprimtari afektive, e frustruar e një lideri që me çdo kusht donte pushtetin. Historia dhe tashmëria e një partie në krizë!

Oh sa mirë me qenë popull!

Populli - ende pa e rrokullisur nëpër dhëmbë këtë fjalë se ç'nisin ndjenjat të na vënë trupin në lëngim. Nën e mbi lëkurë djersët...

Cili fashizëm dhunoi romen?

Nëse në Kosovë ka vërtetë fashistë dhe racistë, atëherë ata nuk mund të jenë shoqëria me mediat in toto, por megjasë «antifashistët» vetë. Ata, politikanë dhe opinionbërës zyrash të caktuara, të cilët për të fshehur gjurmët e veta shpallin edhe kozmosin si veten. Sapo të zhveshim ngjarjen nga dekoret retorike-kamufluese, kuptojmë thelbin e motivit të protagonistëve në histeri: frika se u grisen maskat. Konstatim ky anti-elitar, populist? Assesi. Mediat shpërdoren nga qarqe të caktuara, të cilat në këtë formë depërtojnë rrëfimin e tyre „postfaktik“ - qoftë edhe me fashizëm! Nga kush?

Konsekuencat e mosintegrimit

Shteti zviceran hulumton mundësitë për integrimin e komunitetit shqiptar në Zvicër. Në një farë mënyre, vetëm politikisht. Pasi që autorët e deritanishëm të projekteve...

ANALIZA