Për miqtë e mi që patën dilema me botëkuptimet e mia rreth religjioneve, njerëzve, moraleve dhe historisë.
ETHNOCIRCUS: Familjarët e Dedë Gecajt demonstrojnë. Për çka? Le t’i lënë qetë eshtrat e të vetëvrarit të tyre që të pushojnë qetë, se askush nuk beson në versionin e tyre. Simonetta nga Köniz-u don ta bind BE-në se jo qytetarët e tyre do të dëbohen, por vetëm ata ballkanasit,...
Është e «natyrshme» që serbet nuk duan të pranojnë se «zemrën» nuk e kanë në Kosovë. Kështu sillen shumica e «humbësve» në kohë shoku. Paradoksale është sjellja e kosovarëve: me gjitha shanset e tyre për të ecur para, ata vazhdojnë të mbeten pengj të miteve dhe «lugetërve» të tyre të gjallë e të vdekur.
 Përveç atyre që besojnë se sa më radikalë të bëhen aq më e dukshme do t'iu bëhet silueta publike, askush vërtet nuk beson në idenë e vjetruar të rilindëseve shqiptarë. Kundër tezës së krijimit të së ashtuquajturës «Shqipëri etnike» flasin një mori faktesh. Shumica e tyre nuk kanë të...
MAQEDONI Sipas Ivo Kotevskit, ish- nëpunësi i shërbimeve sekrete Hisen Musliu paska pranuar se materialet diskredituese i paska pranuar nga një funksionar i lartë i PDSH-së, të cilin e njohka që nga fillimi i viteve të 70-ta. Këtë e tha Ministria e FYROM-it, respektivisht zëdhënësi i saj Ivo Kotevski. Ta...
Partitë politike kosovare nuk janë as të majta e as të djathta. Ani çka janë pra ato? Nuk dimë. As ato vetë nuk e dinë. Vetëm liderët e dimë çka janë: kandidatë potencial për t’ia zënë vendin Stalinit. Prijnë shefat e PDK-së. Majtas, djathtas drejt qendrës. Kështu ecë njeriu i...
«Ah-ti-fete k...», «Kosova është mafi», «O kte...vetëm plumbi e drejton», «hajna, tradhtarë, konopi u vjen hakut», «Ç’ kopili ore. Është mësuar ore kjo shkërdhatë Tropoje të na...» Këto janë disa nga shembujt e marrë nga forumet e ca mediave serioze shqiptare. Cybermobbing-u në formën më brutale të tij.
Jozefina Topalli identifikoi problemin se pse Shkodra përmbytet vazhdimisht: sepse gjendet në Shkodër, tha ajo! Sefedin Haruni do t’i bashkojë dy kaubojët e politikës shqiptare në Maqedoni; Ali Ahmetin dhe Menduh Thaçin me qëllim që ta ridefinojë FYROM-in. Faton Topalli kandidon me «Vetvendosjen» që të na përfaqësojë ne emigrantët...
Tokat shqiptare i ka përlarë tërmeti. Për të mirë. Sali Berisha do ta bëjë Tiranën e Shekullit. Hashim Thaçi shpejtë do ta fusë Kosovën në BE dhe NATO edhe poqëse Blerim Shala përfundon në psikiatri. Gazmet Aga Myslimani po si Isa Boletini ka dalë në mbrjojtje të grave që...
Lëvizjet antijugosllave ishin të gjitha enveriste. Ato që nuk ishin të tilla degjeneruan duke u marrë me veten. 68 dhe 81 janë vepra të tyre. UÇK është vepër e tyre. Kontratat me CIA-në, MI6 dhe shërbime tjera e sidomos me Perëndimin në përgjithësi në lidhje me pavarësimin e Kosovës...

ANALIZA