INTERVISTË / Na ndajnë edhe pak ditë para zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare në Kosovë, të cilat zhvillohen më 8 qershor. Fushata tashmë ka hyrë në një fazë të nxehtë, ku edhe përplasjet verbale nuk kanë munguar. Lidhur me fushatën, pritshmëritë dhe zhvillimet apo parashikimet e mundshme, kemi pyetur analistin...
Protestat e fundit nuk patën asgjë fetare dhe nuk nisi nga oborri i xhamisë. Protestat janë politike por të organizuara keq dhe organizatorët e protestës ndaj rastit “Monstra” dështuan sepse mungonte referenca konkrete edhe në dënimet dhe aferat tjera. Tash Maqedonia gjendet në një krizë ekzistenciale. Maqedonia as që...
Për “Bashkimin e shqiptarëve”, korrupsionin, imazhin e Kosovës në botë dhe për radikalizmat fetare për “Tribuna” flet kolumnisti i saj dhe eksperti i Evropës Juglindore dhe mediave, Xhemal Ahmeti.
Hovi i populistëve dhe politika e imigracionit. Populizmi i djathtë në Zvicër është në rritje e sipër.
Analisti politik Xhemal Ahmeti mendon se partitë politike nuk kanë më shumë se dy alternativa: ose të shkojnë në zgjedhje ose të bëjnë helvetizimin e qeverisjes: T'i ndajnë ministritë sipas përqindjes së fituar dhe secila parti ta nominojë kryeministrin e vetë në rotacion, për një vit. Për VV-në thotë...

ANALIZA