Erdhi Hahni. Shkoi Hahni. Tha atë që thotë me muaj. Vetëm qentë janë risia e atij nënqielli. Katërkëmbëshit pushtuan sheshet e Gostivarit dhe Tetovës. Pse pikërisht aty në Pollog e jo në Prilep, Strumicë apo Haraçinë? Vetëm BE e dinë Në shenjë solidarizimi me bashkëspeciet e tyre që protestojnë kundër...
Kryeministri kosovar apelon për një politikë unike, gjithëpërfshirëse për dialogun me Serbinë. Thirrja i drejtohet opozitës, e cila me të drejtë qëmoti kërkon ndryshimin e qasjes në bisedat me shtetin serb. Përveç thirrjes «s’duam dialog», mirëpo cili është vizioni i saj? Treni u nis për të nxit luftë. Si për...
«Analistët» vazhdohet të jenë kategoria më e përqeshur dhe e nënçmuar rrjeteve sociale dhe ndejave interpersonale. Pse? I ka të gjitha fajet Edi Rama me portalin e tij, apo problemi qëndron diku tjetër. S’ke ku i ik temës: Analistët e mediave shqiptare janë bërë kategoria më e përfolur, përqeshur e...
Kosova nuk e ka luksin të tallet me perëndimin. E fundit e vetmja garanton ekzistencën e saj. Shqipëria po deshi Rama edhe le të shpallet vilajet i Erdoganit. Do t'i shkonte portalit të tij. Edhe Hashim Thaçi mund të shpëtoj nga Gjykatat duke kërkuar azil atje. Lufta e kosovarëve...
Pas politikës, pushtetit, ekonomisë dhe religjionit Erdogani donë edhe shkollat shqiptare – nga fillorja e deri në fakultet. Për këtë ka krijuar fondacionin Maarif. Ndaj këtij synimi ekspansionist të formës sovjetiko - kineze heshtin të gjithë: qeveria, mediat, politika. E duan ndoshta një sistem si ai i Ankarasë? Gjatë luftës...
Ky shkrim duket si tentim për ta vizatuar korridorin që çon në apokalipsin e një shoqërie. Edhe pse në të s'ka asgjë të ekzagjeruar. Asgjë nuk mund të përgënjeshtrohet pa gënjyer. Besojmë se liria në këtë stad është edhe më e rëndë se robëria, ngase atëherë edhe vrasja kishte...
I përçanë e bënë pikë e pesë shqiptarët brenda dhe tani kur ia dolën kësaj, vazhdojnë me dëshirën që pandeminë ta bëjnë gjithëshqiptare: fajin për gjendjen e mjerë të shqiptarëve në Maqedoni e paskan Tirana dhe Shkupi. Shpifje kjo apo në mos qenka bërthama e ndonjë të vërtete? Timon mizantropi...
«Besa», «Shenja« dhe satelitët e saja pavetëdijshëm, me reagimet e fundit hoqën dorë nga Islami. Ajo kuaziteza që thotë se brendësinë e njeriut e njeh më së miri kur ai mllefoset del të jetë e vërtetë: Sa më shumë t'i bësh nervoz aq më shumë kallëzojnë se kush janë;...
Ata akuzohen për krime, vjedhje, spiunim e për çkamos tjetër. Në vend të mospërkrahjes mirëpo ata nga masat festohen si mite, ikona të gjalla. Pse kjo? Kemi të bëjmë me shumica bandite shoqërish që besojnë se nëpërmjet krimit do ta kenë më mirë? Nuk e studion dot saktë sa e...
Po të doja këtë artikull do t'ua imponoja me dhunë së paku nja 100 mijë facebookianëve. Dhe atë për 10-15 franga zvicerane. Por jo. Mos bëni like perversitetin, gënjeshtrën, të keqen, pornografiken, mos shpërndani agjendat e klaneve dhe mafive politike, oligarke dhe manipuluese. Mos më shpërndani as mua kur fyej dhe...

ANALIZA