Çka ndodhi dje?

Me një aksion si klandestin, pa njoftuar paraprakisht opinionin, respektivisht duke e lajthitur atë, Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe Ramush Haradinaj tentuan ta rrëzojnë...

Cili fashizëm dhunoi romen?

Nëse në Kosovë ka vërtetë fashistë dhe racistë, atëherë ata nuk mund të jenë shoqëria me mediat in toto, por megjasë «antifashistët» vetë. Ata, politikanë dhe opinionbërës zyrash të caktuara, të cilët për të fshehur gjurmët e veta shpallin edhe kozmosin si veten. Sapo të zhveshim ngjarjen nga dekoret retorike-kamufluese, kuptojmë thelbin e motivit të protagonistëve në histeri: frika se u grisen maskat. Konstatim ky anti-elitar, populist? Assesi. Mediat shpërdoren nga qarqe të caktuara, të cilat në këtë formë depërtojnë rrëfimin e tyre „postfaktik“ - qoftë edhe me fashizëm! Nga kush?

Sa globalitet duron shqiptari

Ose: Për mikun tim trugropë Nxitjen për këtë shkrim ma dha një miku jonë që në pikëmengjesi kishte keqkuptuar botën. Ndërsa idenë e mora nga...

Këto parti s’janë për shtet

Zhbogar dje tha: “Puna ime është të nxisë udhëheqësit politikë që kanë marrë përgjegjësi nga vota e popullit që ta zgjidhin ngërçin. Në mbështesim...

Mini-aleksandri i Maqedonisë

Gruevski provokon dhe shantazhon vazhdimisht shqiptarët dhe interesat e këtyre të fundit në rajon. Tirana dhe Prishtina sillen si pula kokulura dhe të lënë përshtypjen se i kanë borxhe të mëdha «Liliputit nga Shkupi». A ka ardhur koha për një reagim djegës, si kontribut të emancipimit të një shteti që rrezikon paqen në rajon?

Fe me dhunë?

Së paku që me pagëzimin e trakasit nga Dacia mediterranea e prefekturës së Illyricum-it Petrus Sabbatius, alias Justinian si perandor më 1 janar 528, disponojmë me tonelata fakte që flasin për gjenocide fizike dhe kulturore në favor të përhapjeve së religjioneve.

Helvecia financon vetëdëbimin e kosovarëve

Në Zvicër: Një aferë e re me shqiptarë! Qeveria zvicerane financon një projekt që ka për synim; animimin e kosovarëve që të...

Liria si huti kolektive

Shqiptarët duan demokraci kualitative, mirëqenie dhe shtet ligjor. Duan vetëm. Idetë e tyre të bukura për përparim, mirëpo i bllokojnë dhe shkelmojnë vetë; me...

Serbët jashtë Kosovës qenka alternativa?

Urrejtja ndaj Thaçit dhe formës së tij të qeverisjes nuk duhet të na korruptojë apo verbërojë edhe ne, duke na shndërruar në fabrika interpretimi që dëmtojnë atë që pretendojmë ta ruajmë: Kosovën! .

Metanoja

Është e «natyrshme» që serbet nuk duan të pranojnë se «zemrën» nuk e kanë në Kosovë. Kështu sillen shumica e «humbësve» në kohë shoku. Paradoksale është sjellja e kosovarëve: me gjitha shanset e tyre për të ecur para, ata vazhdojnë të mbeten pengj të miteve dhe «lugetërve» të tyre të gjallë e të vdekur.

ANALIZA