POLITIKA E "TRE RRATHËVE" DHE SEZONIERËT SHQIPTARË (1) - Këshilli i Ministrave, më në fund pranoi se politika e "tre rrathëve" është në kundërshtim me ligjin kundër racizmit. Sa kohë i duhet këtij Këshilli për të marrë vendimin e kundërt? Në dhjetor, sezonierëve të dëmtuar nga ky ligj u kalon...
Sipas një studimi të Fondit Nacional zviceran 59% shqiptarëve diskriminohen në tregun e punës për shkak të përkatësisë nacionale të tyre, pra për arsye se janë kosovarë. Qeveria nuk është pasive, ajo madje edhe i «fryn zjarrit». Laura dhe Teuta përpiqen të «shporin» mbiemrin e tyre Berisha. Afrimit «i ka...
Në Zvicër: Një aferë e re me shqiptarë! Qeveria zvicerane financon një projekt që ka për synim; animimin e kosovarëve që të kthehen atje nga kanë ardhur. Me propagandë të rrejshme dhe subtilitet, thonë mediat e shumta vendore. Qeveria thotë se nuk e ka aty qëllimin, porse...

ANALIZA