Muret e facebookut janë private. Mediat ende kanë autoritet dhe ndikim në krijimin e opinionit brenda shoqërisë. Të parat kanë përgjegjësi individuale para ligjit kur shpifin kundër dikujt apo linçojnë emra konkret. Të dytat përveç përgjegjësisë ndaj individëve kanë edhe atë shoqëroren. Kur shpifin të parët ia...
Problem i njëmendtë apo i kamufluar? Panik kot, histeri apo eutanazi siç analizojnë areligjozët? Përtej polemikave e zyrave planifikuese të religjioneve, syhapur, irrituar e objekt gjahu rri i zakonshmi, i "vdekshmi"
Çka ndodhi në Pallatin e Kongreseve në Tiranë? U vunë themelet e bashkimit shqiptar apo kemi të bëjmë vetëm një spektakël retorik? Anti-unionistët i ka kap paranoja e pro-unionistët inati! Parulla një tokë, një popull, një ëndërr megjithatë qoftë simbolikisht është një premtim i fortë në favor të Bashkimit....
Pse dy kolosët e realizmit socialist Qosja dhe Kadare sillen si autoritetet absolute të kopesë kur bëhet fjalë për identitetin fetar, kulturor e nacional të shqiptarëve? Ç’janë shqiptarët oksidentalë apo orientalë? 1. E drejta e tëhuajësimit Ndikimet që e shoqërojnë individin gjatë formimit të tij janë ato më relevantet sa i...
Nëpër fshatrat e Maqedonisë perëndimore lulëzon prostitucioni. Ditën i sheh meshkujt me të madhe duke u falur nëpër xhami, ndërsa natën i gjen nëpër bordele duke u gjunjëzuar para minifundave të bullgareve, çekeve etj.
Po të mos ishin hoxhallarët, kultura shqiptare do të përmbysej edhe më gropshëm. Kjo kategori, le ta quajmë teopate, e shoqëruar me pseudo-imamatin e publicistikës, kujdeset për regjenerimin e kulturës kur mungon shteti, kur institucionet e arsimit gjenden para shuarjes dhe kur mungojnë elitat në çdo fushë vitale të shoqërive shqiptare.
Polemika e fundit u dukë sikur donte të bashkojë me çdo kusht Serbinë dhe Shqipërinë kundër Kosovës! Të dyja taborët nëpërmjet urrejtjes, njëra ndaj «kombit të vjetër» tjetra ndaj «kombit në bërje» i treguan botës se ata nuk e duan Kosovën kështu siç de fakto është: shtet i dytë...
PROBLEMI: Afera “Jabllanoviç” dhe çështja “Trepça” ri-imponojnë pyetjen: çfarë protektorati është Kosova? Dy perceptime kryesore duken të kristalizuara: PËRCEPTIMI I PARË: LVV (krahu i majtë i shoqërisë) e përjeton dhe denoncon ndikimin dhe operimin e të huajve, kryesisht të amerikanëve, si kolonializëm klasik. Vizatimin që kjo parti ia bën këtij relacioni nuk...
Ku shkuan klientët e Gëzim Kelmendit e ku u tretën? U avulluan? Janë në LDK? Jo. Ata i absorboi LVV me mjeshtri. I fitoi vetëm me demagogji apo kjo është politika e liderit të saj "postfaktik" Albin Kurti? Tema edhe pse akute para zgjedhjeve nuk u prek nga kush. Unë...
I pari: tri tjerët janë kriminelë! I dyti: I pari dhe dy tjerët janë idiotë! I treti: I pari, i dyti dhe i katërti janë tradhtarë. I katërti: tri të parët janë defekta, të paaftë dhe të korruptuar! Mediat bëjnë sintezën: jetojmë në ferr! Kjo është ideologjia, programi, fryma...

ANALIZA