Primatët politikë sabotuan shejntërimin e Nënë Terezës në Romë. Ky veprim i tyre rishkaktoi një valë akuzash e fyerjesh në kurriz të shqiptarëve të Maqedonisë. Historia e një mallkimi të padrejtë publik! Mosshkruarja e primatëve etnikisht shqiptarë të Maqedonisë në shenjtërimin e Nënë Terezës, me të drejtë rishpërtheu akuzat ndër...
Maqedonia është njëra nga etnokratitë më të korruptuara të Ballkanit. Për këtë nuk i kanë fajet vetëm oligarkët nga Prilepi dhe Shkupi. Për nga mendësia, Nikolla Gruevski dhe Ali Ahmeti duken binjakë siamezë. BE vazhdon të kërcejë tangon me naivitetin.
Si pozita ashtu edhe pozita nuk ofrojnë plane konkrete se si do t’i zgjedhin gjithë ato probleme që kanë shqiptarët. Partitë dhe grupet e vogla as që kanë kapacitetin për të premtuar diçka të besueshme. Kush dhe si pra do të nxjerë nga pashtegësia votuesit shqiptarë në Maqedoni? Maqedonia është...
Qytetari kosovar është i detyruar ose ta pranojë njërën nga të «vërtetat» e partive ose të nis ta urrejë vendin ku jeton. Ai që nga distanca i dëgjon të gjithë se si flasin për njëri tjetrin përballet me një Kosovë ku sundon mafia, krimi, paramilitarizmi dhe demagogët më primitivë...
Tetovë, janar – MacDonald, Holiday, Gold quhen firmat që rrethojnë vendparkimin ku kolegët tanë norvegjezë e amerikanë presin informantin e tyre. Shumica e veturave kanë targa zvicerane, gjermane ose zyrtare. Nga kjo copë disa metrakatrorëshe duket sikur kulturat lokale të Tetovës t’i ketë përpirë globalizimi.
Partitë nuk kanë nevojë për gara bindëse se cila është më patriotja. Masa e dinë: Asnjëra!  Ngase patriotizëm është ta ndërtosh lirinë dhe mirëqenien e vendit e jo vetëm të ulërishë për to. E deri tash vetëm u ulurua e asgjë nuk u ndërtua. MAQEDONI / Nisi dasma elektorale. Të...
BE trajton Kosovën keq ose thënë troç; në disfavor të saj! Një politike të këtillë, të njëanshme mund t’i kundërvihej vetëm një demokraci e vendosur dhe stabile. Të fundit Kosova fatkeqësisht nuk e ka; më shumë për shkak të një opozite grindavece, destruktive edhe në çastet më dramatike për...
Vitit që lëmë pas mediat demonstruan faktin se sa i pushtetshëm mund të jetë i ashtuquajturi pushtet i katërt. Në politikë dhe në luftën kundër korrupsionit ato shtynë demokracitë shqiptare disa hapa përpara. E kjo është më tepër se shumë në kushtet në të cilat mbijetojnë ato.
Demokracia nuk po ecë. Idenë e tregut të lirë e tjetërsuam në treg të zi. Religjione të caktuara kërkojnë rend shoqëror, i cili qysh në mesjetë shihej si i prapambetur. Nga ky dezorientim përfitojnë radikalët e çdo sekti e tabori të mundshëm. Bernë, gusht 2012 - Saherë që subjektet ndihen...
Ku shkuan klientët e Gëzim Kelmendit e ku u tretën? U avulluan? Janë në LDK? Jo. Ata i absorboi LVV me mjeshtri. I fitoi vetëm me demagogji apo kjo është politika e liderit të saj "postfaktik" Albin Kurti? Tema edhe pse akute para zgjedhjeve nuk u prek nga kush. Unë...

ANALIZA