Pas energjisë, transportit ndërkombëtar, ndërtimit infrastrukturor, xhamive, Erdogani vuri nën kontroll edhe shkollat publike të Republikës së Kosovës. Për këtë mision kujdeset fondacioni «International Maarif Schools of Kosova». Shkelje e rëndë e kushtetutës nga Qeveria e Prishtinës? Para dy javësh, një mik imi zviceran që punon për institucione zvicerane...
Marksi konsideronte zviceranët budallenj; klasën punëtore gomare, Lassallin, themeluesin e  socialdemokracisë gjermane „nigger judaik“, sllavët racë e ulët dhe ... pikërisht këto kategori e kanë mitin absolut, si shkon kjo? Truri dhe politika janë çështje komplekse Kush ishte Karl Marksi në të vërtetë? Urrejtës i klasës punëtore, poshtërues i zviceranëve...
I pari: tri tjerët janë kriminelë! I dyti: I pari dhe dy tjerët janë idiotë! I treti: I pari, i dyti dhe i katërti janë tradhtarë. I katërti: tri të parët janë defekta, të paaftë dhe të korruptuar! Mediat bëjnë sintezën: jetojmë në ferr! Kjo është ideologjia, programi, fryma...
I keni parë listat e këshilltarëve të ministrave e primatëve? Ato janë aq të gjata saqë ta zënë udhën jo vetëm Kosovës, por edhe pubeve zvicerane e hoteleve në Kazakistan. Gjurmëve të një kategorie që bënë jetë "pas perdeve". Me çka merret ta zëmë këshilltari i një ministri? Një kategori...
Nëse vazhdohet kështu Donald Trump do të përjetësohet si presidenti më i pa pushtet në historinë e presidentëve të SHBA-ve. Administrata e tij u përngjanë atyre gardianëve të psikiatrisë, të cilët, detyrën kryesore kanë që ta parandalojnë të çmendurin mos ikë nga qelia – kështu së paku e përshkruajnë ekspertët europianë konfliktin e Trump-it me administratën e tij

ANALIZA