Revista «Die Weltwoche» është kundër shqiptarëve, afrikanëve, migrantëve, zviceranëve prej letre, myslimanëve, sikhëve, azilkërkuesve, femrave zvicerane që martohen me të huajt dhe lexohet nga 400mijë helvetikas javë për javë. I. Kur  Kosova shpalli pavarësinë e saj, kryeredaktori i revistës «Die Weltwoche» Roger Köppel, porositi një koment në Beograd. Homologeja e tij,...
Jozefina Topalli identifikoi problemin se pse Shkodra përmbytet vazhdimisht: sepse gjendet në Shkodër, tha ajo! Sefedin Haruni do t’i bashkojë dy kaubojët e politikës shqiptare në Maqedoni; Ali Ahmetin dhe Menduh Thaçin me qëllim që ta ridefinojë FYROM-in. Faton Topalli kandidon me «Vetvendosjen» që të na përfaqësojë ne emigrantët...
Tokat shqiptare i ka përlarë tërmeti. Për të mirë. Sali Berisha do ta bëjë Tiranën e Shekullit. Hashim Thaçi shpejtë do ta fusë Kosovën në BE dhe NATO edhe poqëse Blerim Shala përfundon në psikiatri. Gazmet Aga Myslimani po si Isa Boletini ka dalë në mbrjojtje të grave që...
Është e «natyrshme» që serbet nuk duan të pranojnë se «zemrën» nuk e kanë në Kosovë. Kështu sillen shumica e «humbësve» në kohë shoku. Paradoksale është sjellja e kosovarëve: me gjitha shanset e tyre për të ecur para, ata vazhdojnë të mbeten pengj të miteve dhe «lugetërve» të tyre të gjallë e të vdekur.
Lëvizjet antijugosllave ishin të gjitha enveriste. Ato që nuk ishin të tilla degjeneruan duke u marrë me veten. 68 dhe 81 janë vepra të tyre. UÇK është vepër e tyre. Kontratat me CIA-në, MI6 dhe shërbime tjera e sidomos me Perëndimin në përgjithësi në lidhje me pavarësimin e Kosovës...
Teza më re e akademikut Rexhep Qosja është: Ismail Kadare është një mit i krijuar nga diktatura enveriste. Sa qëndron një tezë e tillë dhe çka synon akademiku mjekërbardhë nga Prishtina me fushatat antikadare? 1. KRIMI DHE ARTI Johann Wolfgang von Goethe. Këtë emër sigurisht se e njeh çdokush. Atë që...
PDSH dhe BDI bëjnë luftë. Përlahen në lidhje me ca dosje që paskan ardhur nga Beogradi. Gojëhapur dhe të shokuar kanë mbetur edhe detektivët më të dobët. BDI e arrestoi Hysen Musliun me dy kompjuterët e tij që nuk di ti përdorë. Dy partitë tallen me elektoratet e tyre....
 Përveç atyre që besojnë se sa më radikalë të bëhen aq më e dukshme do t'iu bëhet silueta publike, askush vërtet nuk beson në idenë e vjetruar të rilindëseve shqiptarë. Kundër tezës së krijimit të së ashtuquajturës «Shqipëri etnike» flasin një mori faktesh. Shumica e tyre nuk kanë të...
Pse dy kolosët e realizmit socialist Qosja dhe Kadare sillen si autoritetet absolute të kopesë kur bëhet fjalë për identitetin fetar, kulturor e nacional të shqiptarëve? Ç’janë shqiptarët oksidentalë apo orientalë? 1. E drejta e tëhuajësimit Ndikimet që e shoqërojnë individin gjatë formimit të tij janë ato më relevantet sa i...
Jopoetët qëndrojnë anash si spektatorë të një karnevali intrigash pa ngjyrë. Spektatorë të tillë më së shumti ka në Cyrih. Një kronist i papunë kishte pasur kohë për të regjistruar tridhjetë autorë librash të ndryshëm mbi pajtimin e gjakrave të përdhosur. Dyzet njerëz që praktikojnë zanatin e shkrimit (jo...

ANALIZA