Analisti politik Xhemal Ahmeti mendon se partitë politike nuk kanë më shumë se dy alternativa: ose të shkojnë në zgjedhje ose të bëjnë helvetizimin e qeverisjes: T'i ndajnë ministritë sipas përqindjes së fituar dhe secila parti ta nominojë kryeministrin e vetë në rotacion, për një vit. Për VV-në thotë...
Për “Bashkimin e shqiptarëve”, korrupsionin, imazhin e Kosovës në botë dhe për radikalizmat fetare për “Tribuna” flet kolumnisti i saj dhe eksperti i Evropës Juglindore dhe mediave, Xhemal Ahmeti.
Hovi i populistëve dhe politika e imigracionit. Populizmi i djathtë në Zvicër është në rritje e sipër.
Kundërshtarët flasin për një iniciativë të parealizueshme dhe ksenofobe, e cila çon në një jurisprudencë të veçantë për migrantët.
Ligjet në fuqi janë mjaft rigoroze. Përndryshe, nuk do të kishim dëbuar deri tani 750 delikuentë të huaj. SVP-ja nuk bën asgjë tjetër përveç se vazhdon të helmojë klimën ndërmjet migrantëve dhe vendësve, thotë Christian Levrat në një bisedë me gazetarin Xhemal Ahmeti. Ai po ashtu sqaron pse ministrja...

ANALIZA