Intervistë e Lirim Gashit me Jon Lekën. Intervista është zhvilluar „live“ në facebook me datën 3 dhe 4 prill 2015. Lirim Gashi: I nderuar Jon, cili është perceptimi yt ndaj ekzistencës në përgjithësi, dhe cilin vend e mban atdheu në ranglistën e prioriteteve tuaja nëse e posedon një të tillë? Jon...
Ligjet në fuqi janë mjaft rigoroze. Përndryshe, nuk do të kishim dëbuar deri tani 750 delikuentë të huaj. SVP-ja nuk bën asgjë tjetër përveç se vazhdon të helmojë klimën ndërmjet migrantëve dhe vendësve, thotë Christian Levrat në një bisedë me gazetarin Xhemal Ahmeti. Ai po ashtu sqaron pse ministrja...
INTERVISTË / Na ndajnë edhe pak ditë para zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare në Kosovë, të cilat zhvillohen më 8 qershor. Fushata tashmë ka hyrë në një fazë të nxehtë, ku edhe përplasjet verbale nuk kanë munguar. Lidhur me fushatën, pritshmëritë dhe zhvillimet apo parashikimet e mundshme, kemi pyetur analistin...
Intervistë me historianin, filozofin dhe analistin Jon Leka. Bisedën e zhvilloi Mehmedali Jusufi, gazetar i televizioneve dhe mediave të ndryshme në Maqedoni. Intervista e marrë para një viti (04.2015) nuk u botua nga media ku ishte i angazhuar autori, për shkak të personit, respektivisht botëkuptimeve të të intervistuarit Mehmedali Jusufi:...
Hovi i populistëve dhe politika e imigracionit. Populizmi i djathtë në Zvicër është në rritje e sipër.

ANALIZA