Në Zvicër: Një aferë e re me shqiptarë! Qeveria zvicerane financon një projekt që ka për synim; animimin e kosovarëve që të kthehen atje nga kanë ardhur. Me propagandë të rrejshme dhe subtilitet, thonë mediat e shumta vendore. Qeveria thotë se nuk e ka aty qëllimin, porse...
SKICË - Feministet shqiptare – shumica – dallojnë nga ato të sferave tjera të orientit e oksidentit. Këto feminizmin e nënkuptojnë jo si avancim deri në barazi gjinore të grave, por si ruajtëse të vlerave tradicionale e religjioze të atyre që përfaqësojnë. Konkretisht; për nga retorika thonë jemi të diskriminuara e për nga veprimi konkret thonë mos nga ngucni se është e drejta jonë të jetojmë e vishemi si duam vetë. E pa u bërë “gratë” nuk i detyron burrat dot!
Qysh para zgjedhjeve nacionale, në Maqedoninë shqiptare, u organizua një rrjet, një front prej 1500-2000 mijë vetash, aktivistësh, multiplikatorësh që u angazhuan pa asnjë kompensim për dy qëllime: a) ta ndihmojnë ASH-në e Zijadin Selës me votë, me propagandë dhe me sensibilizim të sferave të jashtme shqiptare b) të...
Taksa as teknikisht nuk mund të jetë reciprocitet: mallrat e Serbisë hynë, po deshën. Natyrisht me 100% taksë. Mallrat kosovare nuk lejohen atje fare. Mirë, këto të fundit as në Shqipëri nuk depërtojnë aq lehtë, ta zëmë si mallrat e Serbisë, botës mirëpo markat kosovare kanë...
Përderisa qeveritë qendroperëndimore, kurrizthyer, balancojnë faktet dhe opinionet para se të vendosin definitiv për çeljen apo jo të negociatave me Shqipërinë, media vendore, të huaja, klane, klube, personalitete e shtete u shkruajnë zyrave në Bruksel se pse nuk duhet edhemëafruar Shqipërinë drejt BE-së? Shumica refuzimin e argumenton me ndikimin...
Shqiptarët duan demokraci kualitative, mirëqenie dhe shtet ligjor. Duan vetëm. Idetë e tyre të bukura për përparim, mirëpo i bllokojnë dhe shkelmojnë vetë; me veprimet e tyre konkrete aktuale, aktive, praktike. Ku është defekti që sjell këtë diskrepancë të rëndë ndërmjet dashjes dhe veprimit? Po të mos e donin, dëshironin,...

ANALIZA