Prishtina është ndër kryeqytetet më rurale, të pazhvilluara të Gadishullit ballkanik. Imazhi i epiqendrës si brenda edhe më shumë jashtë është katastrofal. Prishtina ka nevojë për një kryetar që e bënë të pamundshmen. Ajo s'ka nevojë për të tillë që s'mund të bëjnë asgjë! Shikuar nga peshorja dhe ora...
Qysh para zgjedhjeve nacionale, në Maqedoninë shqiptare, u organizua një rrjet, një front prej 1500-2000 mijë vetash, aktivistësh, multiplikatorësh që u angazhuan pa asnjë kompensim për dy qëllime: a) ta ndihmojnë ASH-në e Zijadin Selës me votë, me propagandë dhe me sensibilizim të sferave të jashtme shqiptare b) të...
Partitë e majta nuk janë xhami, pse marrin vota në emër të fesë? Janë ato vërtet fetare dhe duan t’i bëjnë punët mirë me Zotat apo janë mashtruese ordinere që besojnë fetarët të jenë kategoria më injorante e shoqërisë? Partitë e djathta sigurojnë mbrojtjen e kombit nga ekstremistët e...
Zijadin Sela dhe Ali Ahmeti nga tash e tutje janë përgjegjësit kryesor dhe historik se a do të bëhen shqiptarët me gjuhë dhe shtetformues në Maqedoni, apo jo. Kështu është ngase kjo nuk varet më as nga Gruevski e as nga Zaevi, por nga partitë shqiptare. Ky pozicion i tyre i ri nuk është produkt i strategjive të tyre të mençura por i masave, të cilat me votën dhe sjelljen e tyre e detyruan këtë gjendje. Veprimi i një mase tejet inteligjente.
Taktika e tjerëve për ta mbajtur të përçarë etnosferën shqiptare, respektivisht për të demoluar nga brenda "bashkimin eventual të shqiptarëve" (jo si shtet por si player unitar brenda politikave rajonale dhe globale) është kjo: Me ndihmën e Turqisë, shtetet si Maqedonia, Serbia, Mali i Zi shpresojnë që popullatat e...
“Populli ka mbretin që meriton” – thotë proverbi. Sidomos në demokracitë pluraliste, kjo mund të merret si aksiomë. Masat legalizojnë vetë kriminelët, me votën e tyre. Që pastaj katër vite të kenë për çka të ulërijnë, vajtojnë si ato shtrigat e Kretës së moçme? Pse e bëjnë këtë atëherë...
ELEKTORALE I - Maqedoni / BDI dhe Aleanca do të fitojnë komuna. PDSH maksimalisht e eventualisht një. Besa asnjë. Edhe po të dalë ndryshe këto zgjedhje do të jenë fshesa, e cila disa parti do t’i detyrojë të hedhin shaminë e disa tjera të nisin përgatitjet për ceremoninë e lamtumirës...
Kështu dje i shkrova zyrës së kancelares Angela Merkel. Diasporat shqiptare nuk janë kopé dhish trustepore, që paskan nevojë të orientohen nga ndonjë organizatë parasalafiste se kë duhet ta votojnë në Gjermani, Zvicër apo në SHBA. Njëjtë siç s’janë kosovarët apriori imitate të liderëve e tyre mendjeshkretë e u...
I pari: tri tjerët janë kriminelë! I dyti: I pari dhe dy tjerët janë idiotë! I treti: I pari, i dyti dhe i katërti janë tradhtarë. I katërti: tri të parët janë defekta, të paaftë dhe të korruptuar! Mediat bëjnë sintezën: jetojmë në ferr! Kjo është ideologjia, programi, fryma...
Marksi konsideronte zviceranët budallenj; klasën punëtore gomare, Lassallin, themeluesin e  socialdemokracisë gjermane „nigger judaik“, sllavët racë e ulët dhe ... pikërisht këto kategori e kanë mitin absolut, si shkon kjo? Truri dhe politika janë çështje komplekse Kush ishte Karl Marksi në të vërtetë? Urrejtës i klasës punëtore, poshtërues i zviceranëve...

ANALIZA