Kim Mehmeti thotë të jetë "islamist i pandreqshëm” ngase qenka “mysliman shqiptar" dhe "proturk ngase atje jetojnë shqiptarë". E drejtë e tij personale që ta arnojë identitetin e tij si të dojë. Skizokontradiktat e një habitusi publik që vetë nuk është islamist por fabrika e tij!Ç'zotësie hermeneutike na nevojitet...
Po të doja këtë artikull do t'ua imponoja me dhunë së paku nja 100 mijë facebookianëve. Dhe atë për 10-15 franga zvicerane. Por jo. Mos bëni like perversitetin, gënjeshtrën, të keqen, pornografiken, mos shpërndani agjendat e klaneve dhe mafive politike, oligarke dhe manipuluese. Mos më shpërndani as mua kur fyej dhe...
Ky shkrim duket si tentim për ta vizatuar korridorin që çon në apokalipsin e një shoqërie. Edhe pse në të s'ka asgjë të ekzagjeruar. Asgjë nuk mund të përgënjeshtrohet pa gënjyer. Besojmë se liria në këtë stad është edhe më e rëndë se robëria, ngase atëherë edhe vrasja kishte...
Rjetet sociale dhe politika. Edhe këtu pushteti bën çmos që të zgjojë radiusin e manupilimit. Megjithatë të lirët mund ta fitojnë betejën - sepse kanë besueshmërinë në anën e vetë! Edhe pse politikanët, pushtetet dhe qeveritë kanë mundësi financiare të shumta për t’i instrumentalizuar mediat sociale në favor të strategjive të...
Për një kategori masive brenda politikës kosovare nuk bëhet fjalë vetëm për 8 mijë hektarë tokë. Për ata «demarkacioni» është shans për ta përmbytur shtetin properëndimor kosovar - qoftë edhe me dhunë! Kush është ajo kategori? Kodi "Europa kurvë" - që për shqiptarët kishte të bëjë me padrejtësitë e të...
EKSKURS – MIQËT NË RADISOKOPI / Shqiptarët i duan shumë amerikanët, europerendimorët sepse i shpëtuan. Edhe më shumë se veten. Meritueshëm. Tash ndoshta është koha që të fillojnë ngapak ta duan edhe veten. Pa çoroditjen e Millosheviçit, pa këmbëngulsinë e amerikanëve dhe vendeve tjera perëndimore për t’i shpëtuar civilët nga gjenocidi,...
Pati apo jo «pranverë arabe»? Skeptikët perëndimorë e mohojnë këtë. Optimistët si gjithmonë lusin të presim. Intelektualët arabë thonë se revolucioni ngjau. Dhe na ktheu ca shekuj pas!  Wael Ghonim- nxitësi i revolucionin egjiptian - ka botuar një libër, ku përshkruan veten dhe ditët e fundit të Husni Mubarakut. Bern,...
Shqiptarët – të gjithë – dëshmuan se në lumturi dhe fuqi pushtojnë botën për të mirë. Këtë mesazh duhet sidomos politika ta lexojë mirë, drejt dhe përfundimisht. Kjo përforcon edhe atë tezën që thotë se shqiptarët edhe për shkak të zemërgjerësisë nuk kanë mundur të jenë pushtues. JASHTË - Policët...
DËBIMI I SHQIPTARËVE NGA ZVICRA (3) - Fëmijët, kanë bërë ëndrrat dhe planet mbi ardhmërinë e tyre këtu, është shumë rëndë që t`i bindësh ata për logjikën e ndonjë "ligji për të huajt" apo për konditën zakonore shqiptare "atdheu yt është ai i prindërve të tu..." si arsye për largimin...
Hovi i populistëve dhe politika e imigracionit. Populizmi i djathtë në Zvicër është në rritje e sipër.

ANALIZA